TOWN HIGHLIGHTS
1. Zona istorică: cea mai mare zonă medievală conservată, comparabilă cu cea din Praga.
2. Palatul Brukenthal numit după Samuel Brukenthal, guvernator al Transilvaniei la sfârșitul secolului al XVIII-lea, care a adunat o vastă colecție de tipărituri, antichități și cărți rare. Clădirea care adăpostește muzeul este un monument arhitectural în stil austro-baroc. Este situat pe partea vestică a orașului.
3. „Piața Mare”, în centrul Sibiului medieval. Clădirile de pe latura sudică a pieței au fost, de asemenea, declarate „monumente arhitecturale” și și-au păstrat caracteristicile medievale.
4. Turnul Sfatului – a fost construit in secolele 13-14. Îi datorează numele clădirii de lângă el, care a fost prima primărie din Sibiu.
5. Biserica romano-catolică parohială, construită între 1726 și 1738 în stil baroc, cu caracteristici clasice.
6. „Piața Mică” înconjurată de clădiri aparținând, în mare măsură, epocii gotice și protejate ca monumente arhitecturale medievale.
7. Scara Fingerling – „Pasajul Scarilor”, de asemenea, o priveliște interesantă, care leagă „orașul superior” și „Piața Goldsmiths”. Vechiul cartier cu străzile sale pitorești și pitorești, care poartă sigiliul timpului trecut, impresionează profund vizitatorul.
8. Biserica evanghelică parohială, construită în secolele al XIV-lea și al XV-lea, pe locul unei bazilici romane datând din secolul al XII-lea. Acest monument combină, pentru prima dată pe teritoriul României, bazilica arhaică cu o lucrare gotică matură.
9. Vechea Primărie a fost construit în secolul al XV-lea, în stil gotic. În curtea sa există o galerie care duce la un turn mic cu o capela și o cameră de arme. În turn există un clopoțel numit „clopotul săracilor păcătoși”, așa cum era folosit doar atunci când o persoană condamnată la moarte a fost dusă la locul de execuție.
10. Catedrala ortodoxă de pe Strada Mitropoliei („Strada Mitropoliei”) a fost construită în 1906, pe modelul Catedralei Sf. Sofia din Constantinopol.
11. Muzeul Tehnologiei Rurale din România prezintă artefacte vechi, mărturii ale trecutului. Există puține monumente din lume dedicate creierului și mâinilor care au creat instrumentele pentru a stăpâni natura. Instalațiile tehnice de diferite tipuri, de la minele de aur, morile de vânt, atelierele până la distilerii de acasă etc. se întind pe o suprafață de 40 ha. Peste 200 de gospodării țărănești autentice din toate zonele țării dau mărturie tehnicilor folosite în Evul Mediu. Totul se află în mijlocul pădurii care înconjoară un lac frumos. Este o bucată de cer. Vei regreta că trebuie să pleci. Un han original este deschis pentru prânz sau cină rezervate.
12. Mărginimea Sibiului (sate de oieri din jurul Sibiului)
13. Biserica fortificată cisterciană Carta
14. Sibiel
15. Tălmăcel
16. Bâlea
17. Centrala hidroenergetică Sadu I
EXPERIENTA SI EXCELENTA SIBIU!
http://www.turism.sibiu.ro/index.php/en/timpul_liber
FESTIVALE / EVENIMENTE În Sibiu și în jur